NIEUWS  CONTACT  CONCERTAGENDA  CHORAL VOICES  LOGIN

Het eerste weekend van juni 2018 gaat Choral Voices zingen in Worcester Cathedral. Het wordt een studiereis waarbij samenzang centraal staat in het land van de eeuwenoude Anglicaanse koortraditie. We zingen daar op zaterdag een lunchconcert op de trappen in de kathedraal tussen ‘Quire’ en ‘Nave’. Die avond zingen we de Evensong en op zondag zingen we zowel de Eucharist als de Evensong vanuit de koorbanken.

Choral Voices is een koor met een duidelijke visie: met mooie, kwalitatief hoogstaande muziek wil het inspireren boven het dagelijkse uit. Om dit te bereiken gaan we regelmatig op reis naar Engeland. De eerste reis is alweer meer dan 10 jaar geleden: in 2007 naar Chester Cathedral. De reis naar Chester was een grote inspiratiebron voor ons en voor de leden werd langzamerhand helder wat onze dirigent Daniel Rouwkema bedoelde met de Anglicaanse koortraditie. Een fantastische ervaring waarvan we veel geleerd hebben.

Het gevolg hiervan was de tweede ‘stage’ naar Engeland in 2011. Deze reis naar de kathedraal van Bristol maakte het koor een hechte club mensen met de liefde voor de Anglicaanse muziek. De eeuwenoude Anglicaanse traditie was zo tastbaar in de koorbanken van Bristol, dat Choral Voices dit heeft meegenomen naar de stad Groningen door elke maand een Evensong te zingen in de Nieuwe Kerk, zoals we nu nog steeds doen.

Na Bristol lukte het steeds beter om de sfeer van een ‘echte’ Anglicaanse Evensong neer te zetten. We hoefden dan ook niet lang na te denken over een volgende ‘stage’ naar de gigantische Liverpool Cathedral in 2013, vanwaar we ook weer veel inspiratie en ervaring mee terug hebben genomen naar Nederland. In 2015 verzorgde Choral Voices een weekend de diensten in de machtige York Minster.

De opgedane ervaring in Worcester zal het koor hierna natuurlijk weer graag in Groningen delen, tijdens de maandelijkse Choral Evensong in de Nieuwe Kerk. Noteert u alvast 17 juni 2018 voor een door de reis naar Worcester geïnspireerde Choral Evensong ter afsluiting van het seizoen.